Recept | Huvudrätt | Nötkött

Grekiska färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad

Foto: Linnea Swärd Grekiska färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad

En smakrik och färgglad fetaostsallad. Spetten passar utmärkt att grilla en varm sommardag och skulle det bli regn så går det lika bra att tillaga dem i ugnen. (Tastelines matkasse v27 2014) (Tastelines barnkasse v6 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisen på mitten. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och strö över timjan. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 minuter.

2. Spett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar. Pressa i vitlök och blanda ordentligt. Forma järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

3. Sås: Blanda yoghurt med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

4. Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Tärna grönsakerna och skala och finhacka rödlöken. Hacka
persiljan och blanda med alla grönsaker i en skål. Smula i fetaosten.
5. Gör en dressing på olivolja, balsamvinäger, honung och en nypa salt och peppar. Blanda dressingen med salladen.

Servera färsspetten tillsammans med ugnsrostad potatis fetaostsallad och sweet chilisås.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
690 KCAL
39 G PROTEIN
32 G FETT
35 G KOLHYDRATER

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst