Recept | Gryta | Nötkött

Grekisk kött- och lökgryta

Grekisk kött- och lökgryta

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.

Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.

Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.

Servera med klyftpotatis.

Ca 78,88 kr/port Summa 315,50 kr

Ett recept från:

www.fontana.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Helene Asplund :

Jag följde inte måttangivelserna exakt. Men det blev supergott med en kanelstång och 2-3 nejlikor. Sedan lade jag till 2 morötter, en bit selleri, en bit kålrot och en palsternacka. Supergott! Viktigt att det får koka länge, 3 timmar är nog bäst.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst