Grekisk halva

Grekisk halva

30 minEnkelt
235,60 kr
4 portioner9,97 kr per portion
Grekisk halva

0,4 mskKanel
0,6 dlOlivolja
1,2 dlMannagryn
0,4 dlSötmandel Spån
Sockerlag
0,8 stKanel Hel
1 stNejlikor
0,1 stCitron
1,2 dlStrösocker
4 dlVatten
Garnering
0,5 tskKanel
100 gKörsbärsmarmelad
30 gValnötter
Instruktioner
1

Häll upp vattnet i en liten kastrull, och koka upp tillsammans med socker, kanel, citronskal och nejlika. Låt puttra i 5 minuter.

Värm upp olivolja i en kastrull och bryn mandelspån, kanel och mannagryn tills de blir gyllenbruna. Ta av från spisen och häll över det varma sockerlaget lite i taget och rör om. När smeten släpper från kanterna på kastrullen har den fått rätt konsistens. Häll över i en kakform och låt svalna.

Vänd och stjälp över kakan på ett serveringsfat. Strö över kanel och garnera med valnötter. Serveras med körsbärsmarmelad.