Recept | Buffé | Ris, Gryn & Mjöl

Gräddtårta med flädermarinerade jordgubbar, hallon och vinbär

Foto: Wolfgang Kleinschmidt Gräddtårta med flädermarinerade jordgubbar, hallon och vinbär

Helt underbar gräddtårta med smak av maräng och fläder, kan det bli bättre?

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tårtbotten:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra, och rör därefter ner ägg, smör och grädde.
2. Lägg bakplåtspapper i botten på två formar på 20 centimeter i diameter. Fördela smeten i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills kakorna är fasta.

Marängbotten:

1. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng.
2. Rita två cirklar på ett bakplåtspapper som är lika stora som tårtbottnarna, för att få en rund och finbotten.
3. Fyll en stor spritspåse med marängen och spritsa ut efter cirkeln du
ritat. Gör samma sak med resterande maräng.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 100 grader i ca 1 ½ timme.

Fyllning 1:

1. Blanda ihop lemoncurd och kesella försiktigt. Det får inte vispas ihop för då blir fyllningen för lös.

Fyllning 2:

1. Skiva jordgubbarna och lägg i en skål.
2. Häll saft, vatten och socker i en kastrull och låt koka ihop tills det är ½ dl vätska kvar. Låt den svalna lite och häll över jordgubbarna som får stå och dra en stund i kylen.
3. Vispa grädden tillsammans med sockret. Passa på att vispa all grädde, även den som du skall toppa tårtan med.

Topping:

1. Dela jordgubbarna på längden men låt bladen vara kvar.
2. Vispa grädden tillsammans med sockret.

Montering:

1. Börja med att lägga en mandelbotten på ett tårtfat. Pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna.
2. Bred ut hälften av curden och lägg på en marängbotten.
3. Bred ut hälften av den vispade grädden över mandelbotten och fördela de marinerade jordgubbarna ovanpå.
4. Lägg på en mandelbotten och pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna.
5. Bred ut resten av curden över mandelbotten och lägg på en marängbotten. Toppa med resten av den vispade grädden och dekorera med jordgubbar och bär.

Recept: Mari Bergman och Mia Troberg Elonq
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Varor du kanske har hemma?

Ca 64,89 kr/port Summa 519,10 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst