Glutenfria scones

Glutenfria scones

15 minEnkelt
106,35 kr
4 portioner4,64 kr per portion
Snabblagade glutenfria frukostscones

2 dlHavregryn
2 dlGlutenfri mix
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlFlytande Margarin
0,5 tskStrösocker
1,5 dlFilmjölk Naturell
2 tskBakpulver
1 tskKardemumma Mald
Instruktioner
1

Rör ihop de torra ingredienserna. Rör ner fil (kan bytas ut mot mjölk) och flytande margarin. Smeten ska bli som gröt i konsistensen.

Vill man att sconesen ska hålla ihop lite bättre och få mindre av "fikabrödskaraktär", så byt ut kardemumma och socker mot 0,5 dl riven smakrik ost.

Klicka ut fyra högar på bakplåtspapper och platta till. Grädda i ugn: vanlig ugn 225 grader, 15 minuter, eller varmluftsugn 200 grader, 10 min + grillfunktion 4 minuter. Godast nygräddade!

Bild:

Mirre