Glutenfri Grönkålspaj

Glutenfri Grönkålspaj

2 tEnkelt
460,60 kr
8 portioner13,94 kr per portion
Grönkål är både nyttigt och gott, och passar fantastiskt bra i paj. En sats räcker till 6-8 portioner.

Fyllning
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVispgrädde
2 stGul lök
3 stÄgg
75 gRiven Ost
30 gMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
300 gGrönkål
Pajskal
300 gKikärtor Kokta
30 gKokosolja
45 gMandelmjöl
1 krmSalt Fint
2 tskFiberhusk
Instruktioner
1

Pajskal: • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. • Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. • Tryck ut degen i en pajform. • Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter, och låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.

Fyllning: • Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen. • Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken. • Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. • Lägg de stekta grönsakerna i valfritt pajskal. • Vispa samman ägg, grädde, salt och lite svartpeppar. • Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten. • Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast. • Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen. • Servera gärna med en blandad sallad, toppad med rostade pinjenötter.

Bild:

Christina Sundien