Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 st | Gul lök | |
3 st | Ägg | |
75 g | Riven Ost | |
30 g | Mat & Bak Smör | |
1 tsk | Salt Fint | |
300 g | Grönkål | |
Pajskal | ||
300 g | Kikärtor Kokta | |
30 g | Kokosolja | |
45 g | Mandelmjöl | |
1 krm | Salt Fint | |
2 tsk | Fiberhusk |
Pajskal: • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. • Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. • Tryck ut degen i en pajform. • Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter, och låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.
Fyllning: • Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen. • Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken. • Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. • Lägg de stekta grönsakerna i valfritt pajskal. • Vispa samman ägg, grädde, salt och lite svartpeppar. • Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten. • Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast. • Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen. • Servera gärna med en blandad sallad, toppad med rostade pinjenötter.
Bild:
Christina Sundien
1 Svartpeppar Grovmalen 255g Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt