Glasnudelsallad med färsfräs
Mari Bergman

Glasnudelsallad med färsfräs

30 minEnkelt
303,50 kr
4 portioner28,60 kr per portion
En härlig glasnudelsallad med färsfräs och krispiga grönsaker. Salladen går enkelt att göra mer barnvänlig genom att servera dressingen på sidan om! Tips! Frys gärna färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v43 2017)</a>

Glasnudelsallad
1 stPaprika
1,5 mskFisksås - Asiatisk
1 stLime
400 gMorötter
1 krmSalt Fint
1 stKoriander - färsk
0,5 stPurjolök
1,5 mskJapansk soja
250 gGlasnudlar
40 gCashewnötter Naturella
Färsfräs
1 mskJapansk soja
1 mskFisksås - Asiatisk
0,5 mskOlivolja
1 stChilipeppar Röd
500 gKöttfärs - Bland
0,5 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Färsfräs: Skölj chilipepparn och dela den på mitten. Ta bort kärnhuset och finhacka.

2

Fräs färsen med chilin i olja på hög värme. Finfördela den ordentligt. Tillsätt soja, fisksås, salt och peppar. Blanda om ordentligt och fräs samman ca 5 min. Sänk värmen och håll färsen varm på låg värme.

3

Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

4

Skala och riv morötter och skölj och strimla purjolök. Skölj och strimla paprika och skölj och grovhacka koriander. Blanda samman alla ingredienser med glasnudlarna i en stor bunke. Tillsätt soja, fisksås och limesaft. Krydda med lite salt efter smak.

Lägg upp glasnudelsalladen på ett stort fat och fördela färsen över. Grovhacka cashewnötter och strö över.

Näringsvärde: 483 kcal. 27 g protein, 24 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist