Recept | Brunch | Övrigt

Frosted cupcakes

Frosted cupcakes

Receptet är nedan är hämtat från Roy Fares nya bok "Unitet States of Cakes" med inspirerande recept på bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Småmuffins: Sätt ugnen på 170 grader, på varmluftsfunktion. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av kaffet (eller 0,5 dl kokande vatten) och blanda tills det blir en tunn och slät smet. Lägg cupcakeformarna i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till knappt 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 16-17 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting: Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 min och stelna lite. Spritsa frostingen på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.

Recept: Roy Fares

Ca 249,50 kr/port Summa 249,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

:

1

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst