Friterad matjessill med aioli

Friterad matjessill med aioli

30 minEnkelt
103,80 kr
4 portioner15,54 kr per portion
Imponera med denna godbit, perfekt som aptitretare, till buffén eller tapas.

Aioli
3 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
1,5 dlMajsolja
1,5 tskÄppelcidervinäger
6 klyftaVitlök
2 lRapsolja
2 dlPanko
0,5 dlVetemjöl
1 stÄgg
200 gMatjessill
Instruktioner
1

Aioli: Dela äggen och separera gulorna från vitan. Pressa vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna, sedan oljan droppvis. Smaka av med salt och äppelcidervinäger.

Friterad matjessill: Häll av vätskan från sillen och torka torr med hjälpa av papper. Vänd sillen först i mjöl därefter i uppvispat ägg och sedan i panko (eller vanligt ströbröd för den som föredrar det).

Värm oljan till ca 170-180 grader i en rymlig kastrull, ta gärna hjälp av en termometer. När oljan är varm, fritera sillen ca 3-4 minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper.

Servera med aioli eller ställ fram på buffébordet tillsammans med andra rätter.