Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Fredriks vegetariska minestronesoppa med rostad chili och paprika

Foto: Sanna Livijn Wexell Fredriks vegetariska minestronesoppa med rostad chili och paprika

Gästkocken Fredrik Jonsson bjuder på en riktigt god och smakrik soppa i vår matkasse. (Tastelines matkasse v12 2017) (Tastelines vegokasse v12 2017)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs löken. Lägg i lagerblad och chiliflakes, rör runt. Häll på vitt vin och grönsaksfond och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt 1 liter vatten och koka upp igen.
3. Kärna ur paprikan och skär i stora bitar, kärna ur och dela chilin på längden. Blanda med olivolja i en ugnsfast form. Strö över flingsalt och grovmald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka därefter paprikan och chilin i mindre bitar och tillsätt till soppan.
4. Sila av spadet från de vita bönorna och skölj dem noga under vatten. Ta 1 dl av soppan från kastrullen på spisen och mixa med hälften av de vita bönorna, använd gärna en stavmixer. Tillsätt bönmixen, passerade tomater och ytterligare ½ liter vatten.
5. Skala och slanta morötter och selleri (spara bladen till servering) och tillsätt till soppan. Koka upp och låt soppan småkoka ca 15 min.
6. Tillsätt resterande bönor samt bönpastan 3 minuter innan servering och låt pastan koka klart i soppan. 7. Tillsätt basilika och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.

Garnera soppan med strimlade selleriblad och droppa över lite olivolja.


Recept: Fredrik Jonsson
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 414 kcal. 14 g protein,   13 g fett,   50 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sitti Pia :

Det fanns så mycket grönsaker. Jag missade kött.

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst