Fredrik Jonssons nudelwok med tofu, lime och koriander
Fredrik Jonsson

Fredrik Jonssons nudelwok med tofu, lime och koriander

30 minEnkelt
238,45 kr
4 portioner21,70 kr per portion
En lättlagad och smakrik wok med tofu - perfekt att äta en vardag när middagen snabbt måste stå på bordet. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v20 2018)</a>

1 mskFärsk ingefära
1 krmSalt Fint
1 stRödlök
200 gÄggnudlar
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskRapsolja
2 mskJapansk soja
2 stLime
0,5 stZucchini
250 gBroccoli
1 stChilipeppar Röd
400 gMorötter
250 gTofu
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stKoriander - färsk
2 stÄgg
Instruktioner
1

Nudelwok. Skala morötterna. Hyvla sedan långa remsor med en osthyvel eller potatisskalare. Skölj zucchinin och hyvla remsor på samma sätt. Skala och klyfta rödlöken. Skär broccolin i mindre buketter. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.

2

Skär tofun i tärningar.

3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och skölj sedan nudlarna med kallt vatten i ett durkslag.

4

Hetta upp rapsolja i en stek- eller wokpanna på hög värme. Woka tofu med chili och ingefära. Woka tills tofun fått en fin yta. Tillsätt morötter, zucchini, lök, broccoli och vitlök och woka i ytterligare några min. Tillsätt soja och saften från en halv lime.

5

Lägg i de kokta nudlarna och woka några min till.

6

Knäck äggen i en skål och vispa samman. Tillsätt de vispade äggen och rör om hela tiden, woka i ca 1 min. Salta och peppra efter smak.

7

Pressa över saften från en halv lime på den färdiga woken precis innan servering. Skär den andra limen i klyftor och grovhacka koriander.

Servera nudelwoken med limeklyftor och garnera rikligt med färsk koriander.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 458 kcal, 23 g protein, 12 g fett, 60 g kolhydrater

Bild:

Linnea Flink