Fredagstacos
Julia Thielen

Fredagstacos

20 minEnkelt
257,60 kr
4 portioner23,55 kr per portion
Klimatsmart tacos? Absolut, det är inga problem. Val av färs påverkar mest, men att även byta ut eller välja bort mejeriprodukter gör skillnad. Tips! Häll upp yoghurt och tacosås i egna skålar och fyll på efterhand. Det ser både trevligare ut och förlänger även hållbarheten då den öppna förpackningen kan ställas in i kylen direkt. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,4 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierad tortilla, rödlök och rapsolja.

500 gVegetarisk Färs
1 stTaco Kryddmix
60 gRomansallat, (0,5 st)
0,5 stGurka
150 gMajskorn
1 stRödlök
230 gTacosås
8 stTortilla
2 dlHavregurt naturell
1 mskRapsolja
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Stek färsen i oljan på medelvärme i cirka 10 minuter.

2

Häll över tacokrydda tillsammans med 0,5-1 dl vatten och låt koka in.

3

Skär under tiden upp grönsakerna i små bitar och lägg upp i skålar. Häll upp tacosås och yoghurt i skålar.

4

Servera färsen och grönsakerna i tortillabröd.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierad tortilla, taco kryddmix, tacosås, gurka, majs, rödlök och rapsolja.

Bild:

Julia Thielen