Fredagskockens kyckling med mozzarellagratinerad broccoli och tomat
Mattias Larssons

Fredagskockens kyckling med mozzarellagratinerad broccoli och tomat

30 minEnkelt
180,70 kr
4 portioner32,37 kr per portion
Vår gästkock Mattias "Fredagskocken" Larssons recept på kyckling med mozzarellagratinerad broccoli och tomat är ett riktigt smarrigt recept som fungerar utmärkt för hela familjen. Till kycklingen serveras en basilika och citronolja. Gott och fräscht.

Basilika- och citronolja
3 mskOlivolja
0,5 stCitron
0,5 stBasilika - färsk
Mozzarellagratinerad broccoli och tomat
250 gMozzarellaost
3 stTomater
1 krmSalt Fint
2 stBroccoli Färsk
2 mskOlivolja
Kyckling
600 gKycklingfile Fryst
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Mozzarellagratinerad broccoli och tomat: Skär broccolibuketter i 3 cm stora bitar. Skala broccolistjälken och skär den i bitar om 1–2 cm. Tärna tomaterna i 3 cm stora bitar. Lägg ner broccoli och tomater i en ugnsfast form. Blanda dem med lite salt och olivolja. Riv över bitar av mozzarellan. Ugnsbaka i 15 min till fin gratinerad färg.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllenstekt yta. Lägg över dem i en ugnsfast form och baka i ugnen under gratängen i ca 5 min. Låt dem sedan vila i ytterligare ca 5 minuter innan du skivar upp dem.

4

Basilika- och citronolja: Skölj citronen och finriv det yttersta skalet. Mortla eller mixa citronskalet med basilika och olivolja.

Servera kycklingen med gratängen och den goda kryddoljan.

Näringsvärde: 503 kcal. 48 g protein, 31 g fett, 6 g kolhydrater

Bild:

Jacob Fridholm