Frasiga kycklingburgare med currymajjo
Mari Bergman

Frasiga kycklingburgare med currymajjo

40 minEnkelt
331,50 kr
4 portioner23,28 kr per portion
Testa att göra miniburgare som på bilden om du verkligen vill överraska kidsen vid middagsbordet, eller låt barnen göra sina egna burgare. (Tastelines matkasse v31 2015)

Currymajonnäs
2 mskMajonnäs
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 tskCurry
2 krmSalt Fint
Tillbehör
100 gFärska champinjoner
1 stKvisttomater
300 gPotatis Fast
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
8 stFormfranska
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
Burgare
1 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
500 gKycklingfärs
0,5 tskSalt Fint
1,5 dlStröbröd
1 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala och dela potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Currymajonnäs: Blanda ihop creme fraiche med majonnäs och curry. Smaka av med en nypa salt och ställ kallt till servering.

4

Burgare: Lägg kycklingfärsen i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök och blanda med färsen och ägget. Krydda med salt och peppar.

5

Fukta händerna med kallt vatten och forma burgare. Vänd burgarna i ströbrödet och stek dem i smör och olja på medelvärme på båda sidor några minuter tills burgarna har fått fin färg. Lägg över dem på potatisplåten och kör i ugn ca 10 min så att de blir helt genomstekta.

6

Tillbehör: Skär bort kanterna på brödet och stek skivorna frasiga i lite smör. Lägg över brödskivorna på ett galler eller på hushållspapper.

7

Skölj och skiva champinjonerna och skala vitlöken. Stek svampen knaprig i lite olja på medelhög värme. Pressa över vitlök och salta och peppra efter smak.

8

Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i skivor och lägg upp allting på ett fat.

Montera burgarna med sallad, currymajjo och knaperstekt svamp. Servera med några potatisklyftor.

Näringsvärde: 674 KCAL 37 G PROTEIN 30 G FETT 45 G KOLHYDRATER