Frasig rödspätta med rödbetor, kokt potatis och brynt smör
Mari Bergman

Frasig rödspätta med rödbetor, kokt potatis och brynt smör

40 minEnkelt
286,70 kr
4 portioner43,09 kr per portion
Klassisk favoritfisk som går hem hos både stora och små. För att få till ett perfekt brynt smör låter du det smälta smöret puttra tills det blir gyllenbrunt och får en nötaktig doft. Brynt smör passar perfekt till panerad fisk och är en riktig smakförhöjare. (Tastelines Barnkasse v12 2017)

Tillbehör
370 gRödbetor Skivade
0,5 stCitron
700 gPotatis Fast
50 gMat & Bak Smör
0,5 stPersilja - färsk
Rödspätta
1 krmSalt Fint
1,5 dlGrahamsmjöl
600 gRödspättafile
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.

2

Rödspätta: Salta och peppra varje spättafilé efter smak. Lägg mjöl på en tallrik och vänd filéerna i mjölet.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg dem på ett fat och torka rent pannan.

4

Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.

Servera spättafiléerna med kokt potatis, rödbetor, brynt smör, en citronklyfta och lite hackad persilja.

Näringsvärde: 674 kcal, 37 g protein, 37 g fett, 47 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg