Frasig rödspätta med bakad purjolök, kokt potatis och brynt smör
Mari Bergman

Frasig rödspätta med bakad purjolök, kokt potatis och brynt smör

30 minEnkelt
260,75 kr
4 portioner31,81 kr per portion
En frasig rödspätta är aldrig fel och den blir extra god när man ringlar brynt smör över den. Mums! (Tastelines matkasse v15 2016)

Spätta
1 krmSalt Fint
0,5 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlGrahamsmjöl
1 mskOlivolja
600 gRödspättafile
Purjolök
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,75 stPurjolök
Tillbehör
50 gMat & Bak Smör
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala och koka potatisen.

3

Purjolök: Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt. Skär den sedan i ca 5-6 cm långa bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen ca 15-20 min.

4

Spätta: Salta och peppra varje spättafilé efter smak. Lägg mjöl på en tallrik och vänd filéerna i mjölet.

5

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg dem på ett fat och torka rent pannan.

6

Tillbehör: Smält 50-75 gram smör i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.

Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör.

Näringsvärde: 555 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 46 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg