Fransk potatissallad med bejkonströssel
Mari Bergman

Fransk potatissallad med bejkonströssel

30 minEnkelt
318,50 kr
4 portioner41,87 kr per portion
En härligt matig potatissallad med franska smaker som toppas med vegetariskt bejkonströssel.

Potatissallad
1 stGurka
70 gRuccolasallat
700 gPotatis Fast
0,5 stPersilja - färsk
2 mskKapris, Hel
1 krmSvartpeppar Malen
150 gSockerärta Färsk
1 stDill - färsk
1 stLök
1 krmSalt Fint
Dressing
1 tskHonung Flytande
1,5 mskVit balsamvinäger
4 mskOlivolja, Extra Virgin
2 mskDijonsenap
Tillbehör
230 gVegetariskt bacon
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
Instruktioner
1

Potatissallad: Skala och klyfta potatisen och koka i saltat vatten till potatisen känns mjuk, ca 10-15 min. (Passa gärna på att koka 200 gram extra potatis till recept 3 redan nu.)

2

Skala och finhacka löken. Skölj och tärna gurkan och skölj och skär sockerärtorna på längden. Lägg allting i en stor skål. Tillsätt sköljd ruccola, finhackad dill och persilja samt kapris till grönsakerna.

3

Dressing: Blanda samman balsamvinäger, senap, olja och honung i en liten skål.

4

Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisklyftorna svalna lite. Blanda sedan samman med grönsakerna och tillsätt dressingen. Smaka av med salt, peppar och blanda om väl. Lägg upp salladen i en skål.

5

Tillbehör: Strimla bejkon och hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bejkonstrimlorna så att de får lite stekyta och strö dem sedan över potatissalladen.

Näringsvärde: 461 kcal, 22 g protein, 22 g fett, 41 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell