Francescos tomatsoppa med ost- och skinkquesadillas
Mari Bergman

Francescos tomatsoppa med ost- och skinkquesadillas

30 minEnkelt
187,55 kr
4 portioner28,40 kr per portion
En mild och god tomatsoppa med quesadillas fyllda med mozzarella och skinka. Soppan kan med fördel lagas kvällen innan. (Tastelines Barnkasse v47 2015)

Tillbehör
300 gVanliga morötter
Quesadillas
120 gRökt Skinka
1 mskOlivolja
6 stTortilla Wrap
1 mskMat & Bak Smör
250 gMozzarellaost
0,5 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
Soppa
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
0,5 tskTorkad oregano
1 tskBasilika - torkad
1 mskBalsamvinäger
800 gKörsbärstomater Konserverade
2 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt Fint
3 dlVatten
1 stGrönsaksbuljong
2 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg på medelvärme. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, buljong, basilika, oregano och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.

3

Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.

4

Quesadillas: Skär mozzarellan i tunna skivor. Fördela mozzarellaskivor och skinka på 3 av tortillabröden. Krydda med lite oregano och svartpeppar och några stänk olivolja. Lägg de andra tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.

5

Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite smör och olja. Stek tortillabröden gyllenbruna på båda sidor. Skär dem i trekanter.

Näringsvärde: Kcal: 524 Fett: 27 g Protein: 25 g Kolhydrater: 54 g