Recept | Brunch | Ris, Gryn & Mjöl

Focaccia

med sv.oliver o rödlök

Gör så här:

Beskrivning http://www.recept.nu/1.121683/leila_lindholm/matbrod/foccacia

1. Focaccia, grundrecept
2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 200 g svarta oliver utan kärnor
Ca 15,49 kr/port Summa 61,95 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

 

14,95 kr/st
12,50 kr/st
Jmf.pris 32,89 kr/kg
st

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst