Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Fläskpannkaka i ugn recept

Fläskpannkaka i ugn recept

Fläskpannkaka är utomordentligt god, snabb och billig husmanskost. Till denna vardagsrätt gör i princip en vanlig pannkaksmet med ägg, mjölk och mjöl men slår istället allt i en långpanna och gräddar det hela i ugnen. Betydligt enklare än att steka pannkakor en och en. Viktigt att fläsket först är välbrynt och att lite av fläskflottet får följa med fläsket ner i långpannan.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna (spara fettet som du får från fläsket i pannan).

Vispa ihop ägg, mjöl, salt, socker samt en sjättedel av mjölken till en tjock klumpfri smet. Arbeta gärna smeten med en kraftig ballongvisp så att du får den ordentligt slät.

Tillsätt resten av mjölken samt det smälta smöret under vispning och låt pannkakssmeten slutligen stå och svälla ca 5 minuter.

Sprid ut fläsket med lite av fläskflottet i en långpanna. Värm pannan några minuter i ugnen varefter
du vispar om i smeten och slår den över fläsket i pannan.

Grädda ugnspannkakan på galler i mitten av ugnen ca 25 minuter. Pannkakan ska vara gyllenbrun när den är färdig. Skär den i bitar och servera med lingonsylt.

Varor du kanske har hemma?

Ca 33,68 kr/port Summa 134,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Lisa :

Det här var det bästa receptet på ugnspannkaka som jag någonsin ätit! MUMS!

Monika Wiberg :

Nä men ja har ett eget recept.

Sebastian :

Den blev väldigt hög och luftig. Mycket god!

Anna :

Hej, vi baserar våra priser på den mängd av varan som faktiskt används i receptet. För att enkelt förklara det; behövs det t ex 4 hg spaghetti och förpackningen är 5 hg, räknar vi på kostnaden för de 4 hg som receptet kräver. Det som blir över kan du använda senare. Har du fler frågor eller synpunkter kan du kontakta kundtjänst på info@mathem.se. Matglada hälsningar, Anna Mathem

Kolonien :

4 portioner om 127,40:- i inköp blir väl inte "Pris per portion: 11.00 kr"?! Snarare ca 32:- väl?

Silje :

nej men det høres veldig godt ut

Silje :

nej men det høres veldig godt ut

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst

Kontakta kundtjänst


Ring oss
020-15 10 10

Vardagar: 07.00-23.00
Lördagar: 07.00-18.00
Söndagar: 07.00-23.00


Maila oss
info@mathem.se


Vanliga Frågor

Leveranskostnaden varierar från 39kr beroende på när leveransen sker och hur långt intervall du väljer. Gå till sidan Leveranstider för att se dina möjliga leveranstider och kostnader. Leveranser för beställningar över 1500 kr är kostnadsfria. Handlar du varor för under 500 kr tillkommer expeditionsavgift på 95 kr utöver leveranskostnaden.

Abonnerar du på en färdig matkasse ingår ett Leveranskort Guld värde 1595kr och ger dig FRIA leveranser mån-fre hos oss. Detta betyder att om du har ett abonnemang på en färdig matkasse t.ex måndagar kan du enkelt köpa hem varor senare i veckan utan att betala någon leveranskostnad.

Dessutom erbjuder vi förmånliga leveranskort som ger dig fria leveranser för ett fast pris för dig som väljer att veckohandla hos oss.

Du betalar enkelt och säkert online med ditt Visakort, Mastercard eller American Express.

Vi erbjuder även fakturering via Klarna med 14 dagars betaltid. När du avslutar ditt köp väljer du betalningsmetod.

På sidan Frågor och svar kan du hitta fler svar på våra vanligaste frågor.