Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Fläskkarré med kikärtssallad och halloumi

Foto: Ann Wering Fläskkarré med kikärtssallad och halloumi

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Fläskkarré:Ta fram en stor skål. Ringla ner 1 msk honung, pressa ner citronsaft, häll ner 1 1/2 tsk salt och 1 msk olja. Rör om.
2. Lägg ner köttet i skålen och låt marinera medan du förbereder resten.

3. Kikärtssallad: Skölj kikärterna. Skölj och halvera tomaterna. Blanda kikärter och tomater med vinäger, olja, salt och peppar.
4. Skölj spenaten och blanda ner i salladen.

5. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör. Stek köttet på relativt hög värme runt om tills köttet fått fin färg och är genomstekt, krydda med svartpeppar.Lägg upp på fat medan osten steks.

6. Tillsätt lite mer olja eller smör i pannan och skiva halloumin. Stek osten 1-2 min per sida.

Servera kikärtssalladen med fläskkarrén och den nystekta halloumin.
Tips! Blanda salladen med kokt bulgur eller pasta för matigare sallad.

Ca 55,41 kr/port Summa 221,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst