Fläskfilégryta med pasta och grönsaker
Mari Bergman

Fläskfilégryta med pasta och grönsaker

30 minEnkelt
273,15 kr
4 portioner33,60 kr per portion
Den här rätten kommer bli hela familjens favorit. Snabb, enkel och så god! (Tastelines Barnkasse v32 2016)

Fläskfilégryta
1 mskKalvfond Buljong
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 mskJapansk soja
450 gFläskfile Färsk
2,5 dlVispgrädde
1 krmSalt Fint
2 tskSenap Skånsk
1 stGul lök
Tillbehör
0,5 stGurka
400 gPenne
150 gMajskorn
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Fläskfilégryta: Putsa och skär fläskfilén i ganska tunna bitar. Skala och finhacka löken. Fräs köttet och löken i olja och smör. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.

3

Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop.

4

Tillbehör: Tina majsen i varmt vatten i en kastrull. Sila av vattnet och lägg upp majsen i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Lägg upp i skålar.

5

Fläskfilégryta: Sila av pastan och blanda med fläskfilégrytan.

Servera tillsammans med grönsaksplock.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 732 kcal, 39 g protein, 35 g fett, 64 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell