Recept | Huvudrätt | Fisk

Fisksoppa med aioli

En härlig soppa som passar att bjuda till många

Gör så här:

Strimla löken och fräs den i en stekpanna med lite olja eller smör och smula över oregano och mejram. När den är fräst flyttar du över löken till en stor kastrull. Skölj, ansa och skär fänkålen och zuccinin i tärningsstora bitar. Lägg i detta i kastrullen tillsammans med tomatkrosset. Häll på 1,3 liter vatten och smula ner buljongen. Koka under lock ca 35 minuter. Lägg i salladskryddan, vinet, den pressade vitlöken, saffran när ungefär halva koktiden gått. (hit kan soppan förberedas)
Lägg i fisken, delad i ca 3cm stora bitar (kolla att benen är borta). Sjud ca 4 minuter. Lägg i de skalade räkorna precis innan servering. Vid festliga tillfällen går det även att lägga i havskräftor och musslor.
Goda tillbehör är skålar med aioli, riven ost och brödkrutonger.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 2 tsk mejram torkad
Ca 735,25 kr/port Summa 735,25 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst