Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

30 minEnkelt
379,55 kr
4 portioner57,59 kr per portion
Risoni ger fin fyllighet till fiskgrytan, en riktigt färgsprakande rätt med god smak. Toppa grytan med avokado!

1 tskSalt Fint
1 dlRäkor i Lake
250 gBroccoli
1 stGul lök
1 dlMatlagningsvin Vitt
3 dlGrönsaksbuljong
400 gFiskgrytbitar
150 gSockerärta Färsk
2 stAvokado
0,5 gSaffran
3 dlSyrad Grädde
1 dlRisoni
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken, skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.

Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra.

Toppa grytan med tärnad avokado.