Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

3 tEnkelt
367,45 kr
2 portioner47,91 kr per portion
Fiskgryta med saffran

100 gFrysta räkor
0,5 gSaffran
1 klyftaVitlök
10 stKörsbärstomater
1 dlVatten
1 dlMatlagningsvin Vitt
1,5 mskHummerfond Buljong
1 tskDill - fryst
0,5 stPurjolök
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
1 stMorötter
200 gSejfile
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stFänkål Färsk
Instruktioner
1

Tina räkorna (räkna med att det tar 1-2 timmar). Skala därefter räkorna och ställ in dem i kylen.

Skiva moroten i tunna skivor. Strimla fänkål och purjolök. Finhacka vitlöken. Fräs kort i smör och saffran. Tillsätt därefter vitt vin, hummerfond, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka upp. Skär fisken i tärningar och lägg ner den i grytan. Låt allt småkoka under lock i 10-15 minuter.

Krydda med salt, svartpeppar och dill. Lägg till slut på tomaterna och räkorna.

Servera med grovt bröd.