Fiskbullar i currysås

Fiskbullar i currysås

30 minEnkelt
353,65 kr
4 portioner37,88 kr per portion
Fiskbullar som faktiskt är något helt annat än den vi associerar med burkvarianten! Servera "Vuxenifieringen" till den som vill ha extra mycket smak.

4 mskCurry
1 stÄgg
0,5 stBlomkål Färsk
0,25 stHönsbuljong
1,5 tskSalt Fint
1 dlVatten
1 mskPotatismjöl
4 mskMat & Bak Smör
2 mskVetemjöl
1 mskRapsolja
5 dlVispgrädde
600 gTorskfilé
3 dlLångkornigt Ris
Vuxenifiering
0,25 stKoriander - färsk
1 mskSötmandel Naturell
1 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Gör fiskfärsen: Lägg fisk, ägg, potatismjöl och salt i en matberedare och mixa blandningen slät. Fortsätt mixa och tillsätt 2 dl grädde lite i taget. Ställ in i kylen.

2

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs 1 msk smör och curry i en kastrull under ett par minuter. Tillsätt 3 dl grädde, 1 dl vatten och smula ned 1/5 buljongtärning, koka upp, dela blomkålen i bitar om ca 2x2 cm och lägg i denna, låt koka i 3 minuter

4

Lyft upp blomkålen och spara vid sidan av. Håll vätskan varm.

5

I en annan kastrull smält 2 msk smör och vispa ner mjölet. Tillsätt den varma vätskan under omrörning, koka upp och låt koka försiktigt i 5 minuter.

6

Ta ut fiskfärsen ur kylen och rulla 12–16 fiskbullar. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i 4–6 minuter.

7

Häll såsen över de stekta fiskbullarna och tillsätt blomkålen, ge det ett uppkok och servera med ris.

8

Servera riven ingefära, hackad mandel och koriander vid sidan av.

Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Bild:

Ulrika Pousette