Recept | Huvudrätt | Fisk

Fiskbiffar med grön couscous och gurkyoghurt

Foto: Sofia Törnqvist Fiskbiffar med grön couscous och gurkyoghurt

Ett recept på fräscha fiskbiffar med smak från mynta som serveras med en vackert grön couscoussallad och gurkyoghurt. Tips, couscousen går även utmärkt att servera naturell med grönsakerna vid sidan om. (MatHems familjekasse v42 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Fiskbiffar: Strimla 1 knippe salladslök (lägg hälften åt sidan till couscousen). Grovhacka 1 kruka mynta (lägg hälften åt sidan till couscousen).
2. Lägg torskfiléerna i en matberedare med salladslök, mynta, sambal oelek, salt, peppar, ägg och rivet citronskal. Mixa samman till en färs och forma 8 stycken biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.

3. Couscous: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skölj och grovhacka spenaten. Blanda couscousen med strimlad salladslök, hackad mynta, hackad spenat, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka mandlarna och strö över.

4. Gurkyoghurt: Skölj och riv gurkan och blanda med creme fraiche, citronskal- och saft och smaka av med salt och peppar.

5. Fiskbiffar: Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna på medelhög värme ca 3-4 min på båda sidor.

Servera fiskbiffarna med grön couscous och gurkyoghurt.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sofia Törnqvist

Näringsvärde:
545 kcal. 40 g protein, 12 g fett, 66 g kolhydrater.

Ca 122,61 kr/port Summa 490,45 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst