Fisk med parmesanmos och svampfräs
Måns Falk

Fisk med parmesanmos och svampfräs

30 minEnkelt
589,30 kr
4 portioner104,68 kr per portion
Ett fantastiskt gott och lättlagat recept på fisk i ugn med pesto. Fisken serveras med ett krämigt parmesanmos och svampfräs. Smaklig måltid! <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v39 2017)</a>

Fisk
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
600 gTorskfilé Färsk
140 gPesto Grön
Svampfräs
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
150 gHaricot Verts Färsk
1 mskOlivolja
250 gFärska champinjoner
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmTorkad oregano
Parmesanmos
3 dlMjölk
100 gGrana Padano
1 krmSvartpeppar Malen
1 kgPotatis Mjölig
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Parmesanmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

3

Fisk: Lägg fiskfiléerna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och bred på peston. Sätt in plåten i ugnen i 15-20 minuter.

4

Svampfräs: Koka haricots verts i 2 minuter i lättsaltat vatten, spola dem kallt. Skiva champinjonerna och hacka vitlöken. Bryn champinjonerna i olivolja tillsammans med vitlöken. Vänd ner haricots vertsen och smaka av med oregano, salt och peppar.

5

Parmesanmos: Värm mjölken till strax under kokpunkten. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen med en gaffel, vispa i mjölken med en ballong- eller elvisp. Riv grana padanon och rör ner den i moset, salta och peppra efter smak.

Servera fisken med parmesanmos och svampfräs.

Retusch: Maddzan Lindblad

Näringsvärde: 754 kcal. 48 g protein, 36 g fett, 55 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell