Fish taco med avokado, grönsaksplock och rostad majs
Mari Bergman

Fish taco med avokado, grönsaksplock och rostad majs

45 minEnkelt
530,60 kr
4 portioner79,63 kr per portion
Hela familjens favorit, taco! Den här varianten med fisk är så fräsch och god och kommer att få hela middagssällskapet att jubla! (Tastelines Barnkasse v7 2017)

Tillbehör
200 gTortillachips
Fisk
600 gTorskfilé Färsk
0,5 tskSpiskummin
1 mskRapsolja
2 krmChiliflakes
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 stLime
1 tskSalt Fint
0,5 tskTorkad oregano
Majs
290 gMajskorn
1 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
Grönsaker
1 stRöd Paprika
2 stKvisttomater
0,5 stGurka
Guacamole
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
2 stAvokado
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Grönsaker: Skölj och tärna gurka, tomat och paprika.

3

Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Pressa över limesaft och krydda med salt, spiskummin, oregano, paprikapulver och chiliflakes. Ringla över lite olja och låt marinera 5 min. Sätt sedan in i ugnen ca 10-12 min.

4

Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Majs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs majsen lite gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.

Lägg upp chips på tallrikar och toppa med fisk, grönsaker, guacamole och rostad majs.

Näringsvärde: 625 kcal, 34 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell