Fish and chips med gurkdipp
Mari Bergman

Fish and chips med gurkdipp

40 minEnkelt
302,10 kr
4 portioner36,32 kr per portion
Alla barns favorit-fiskrätt. Krispigt, festligt och supergott!

Sås
0,5 stGurka
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stGräslök - färsk
Chips
1 mskOlivolja
3 stBakpotatis
1 stBakplåtspapper
1 tskSalt Fint
Tillbehör
0,5 stCitron
50 gSalladsmix
Fish
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
600 gKoljafile
2 dlStröbröd
1 krmSalt Fint
0,5 mskMat & Bak Smör
1 stÄgg
0,5 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Chips: Skölj potatisen och skär dem sedan i pommefritesstora bitar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och fördela pommesfritsen på plåten så att de inte ligger på varandra. Sätt in i ugnen och rosta ca 30 min eller tills de har fått fin färg och känns lite krispiga.

3

Fish: Skär koljafiléerna i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.

4

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjöl sedan i ägget och sist i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.

6

Sås: Skölj och tärna gurkan smått. Skölj och finhacka gräslök. Blanda samman med creme fraiche och tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Skölj salladen och skär citronen i klyftor.

Servera fish and chipsen med lite salladsblad i tidningspapper och toppa med en klick sås och en citronklyfta. Eller servera direkt på en tallrik.

Näringsvärde: 577 kcal, 37 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell