Filodegsflagor med bär & honung

Filodegsflagor med bär & honung

15 minEnkelt
282,80 kr
4 portioner14,59 kr per portion
Supersmarrig dessert på mindre än 20 minuter? Ja tack! Den här har dessutom nästa allt - crunch, sötma och syrlighet, mums! Tips: Använd gärna en yoghurt med smak av kokos eller vanilj.

400 gVaniljyoghurt
40 gPistagenötter Skalade
200 gHallon
3 stFilodeg
6 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180°. Lägg 1 filodegsark på en smord plåt, ringla över 1 rågad tesked honung från hög höjd, lägg nästa filodegsark ovanpå och gör likadant. Lägg på det sista filodegsarket och ringla över lite olivolja. Strö över pistaschnötterna och grädda i 10 minuter eller tills allt är gyllenbrunt.

Mosa under tiden hälften av hallonen med en gaffel och rippla dem i yoghurten. Fördela yoghurten på fyra tallrikar. Skaka av pistaschnötterna på en skärbräda och krossa dem lätt. Bryt den frasiga filodegen i flagor och lägg dem fint ovanpå yoghurten. Strö över krossade nötter och resten av hallonen och ringla över resterande honung från hög höjd.

Bild:

David Loftus