Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Fetaostkyckling med mandel- och blomkålsris

Familjekassen v3

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Kyckling: Värm ugnen till 225 grader och ta fram en ugnsform till kycklingen.
2. Vik ut lårfiléerna, salta och peppra dem runt om.
3. Skär fetaosten i lika många stavar som det är kycklingfiléer.
Lägg en fetaoststav på varje kycklingdel och vik ihop. Lägg i ugnsformen.
4. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och stek i ungefär 20-25 minuter tills kycklingen fått färg och är helt genomstekt.
(Skär ett snitt i en kycklingdel för att kontrollera att köttet är helt genomstekt, köttsaften ska vara helt genomskinlig)

Byt eller diska noga kniven och även övriga köksredskap som används till den råa kycklingen, innan nästa moment påbörjas.

5. Mandel- och blomkålsris: Skölj blomkålshuvudet och skär bort eventuell blast.
6. Dela huvudet i 4 delar och riv ner de råa blomkålskvartarna i en bunke.
7. Smält smöret i en stekpanna och lägg ner blomkålsrivet.   
8. Krydda med curryn och låt steka i några minuter så det får färg. Rör lite då och då.
9. Vänd ner mandelspånen innan servering.

10. Sallad: Dela avokadon på mitten och gröp ur kärnan. Tag bort skalet och skär i mindre bitar.
11. Skölj salladen och blanda ihop med avokadobitarna. Smaka av med lite olja, vinäger, salt och peppar.

Servera mandel- och blomkålsriset med fetaostkyckling och grönsallad.

Ca 66,64 kr/port Summa 266,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst