Recept | Buffé | Övrigt

Festlig chokladmousse

Foto: Susanna Livijn Wexell Festlig chokladmousse

Ett klassiskt recept på en riktigt god chokladmousse som är perfekt att förbereda till festen. Chokladmoussen blir oemotståndligt vacker när den serveras i martiniglas med chokladflarn. Receptet är för 8 portioner.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

1. Chokladmousse: Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).

2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden.

4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner vispad grädde.

5. Vänd ner den vispade äggvitan.

6. Häll upp moussen i glas och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

7. Chokladflarn: Smält chokladen i ett vattenbad och häll den sedan i en spritspåse.

8. Spritsa ut önskade mönster på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.

9. Toppa din chokladmousse med ett chokladflarn, ät och njut.


Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell


Varor du kanske har hemma?

Ca 121,75 kr/port Summa 121,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst