Festivalkassen Deluxe
Mari Bergman

Festivalkassen Deluxe

45 minEnkelt
490,20 kr
4 portioner83,84 kr per portion
Vår Festivalkasse Deluxe innehåller en härlig tacomiddag och ett trevligt snacks-kit som passar perfekt framför kvällens musikfest. Vad sägs om ostgratinerad kyckling med nachochips, frisk mangosalsa och en het och god jalapenodipp till middag? För att sedan duka fram goda chips, rotfruktschips, grönsaksstavar och dipp, chokladdragerade nötter och en läskande cider. Klicka hem hela receptet och gör er redo för att heja fram just era favoriter och ha en mysig kväll framför TV:n.

Kycklingtaco
200 gTortillachips
280 gMajskorn
1 mskOlivolja
150 gRiven Texmexost
1 stGul lök
2 stVitlök Vanlig
0,5 stKoriander - färsk
500 gKycklingfärs
380 gSvarta Bönor
1 stTaco Kryddmix Original
Mangosalsa
300 gMango Fryst
0,5 stLime
0,5 stGurka
0,5 stJalapeno Färsk
3 krmSalt Fint
0,5 stKoriander - färsk
Dryck och snacks
3 dlGräddfil
170 gNaturgodis - Fem Bästisar
150 gChips
75 clCider
0,5 stGurka
70 gRotfruktschips
200 gMinimorötter
Dressing
2 krmSalt Fint
0,5 stLime
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stJalapeno Färsk
1 tskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingtaco: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs kycklingfärs, lök och vitlök på medelhög värme så att kycklingfärsen blir helt genomstekt. Tillsätt tacokrydda och ev salt.

4

Sila av majskorn och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt till kycklingfräset och stek ihop under omrörning i ca 2-3 min. Strö över ost i pannan och gratinera i ugn i ca 5 min.

5

Dressing: Finhacka jalapeno (hacka även till salsan och lägg åt sidan) och blanda med creme fraiche och honung i en skål. Skölj limen och riv i skalet. Smaka av med lite salt.

6

Mangosalsa: Tärna gurkan smått och blanda med tinad mango och finhackad jalapeno i en skål. Finhacka 1 kruka koriander (lägg hälften åt sidan) och blanda i salsan. Pressa i limesaft och smaka av med lite salt.

Ta ut den ostgratinerade kycklingen och strö över den resterande koriandern. Servera med nachochips, mangosalsa och dressing.

Snacksdags! Skär gurkan i stavar. Blanda gräddfilen med dippen i en skål. Ställ fram gurkstavar och morötter, dipp, chips, chokladnötter, dricka och njut av en härlig musikkväll framför TV:n.

Bild:

Emma Mattsson