Färsspett med röd quinoasallad, fetaost och valnötter
Mari Bergman

Färsspett med röd quinoasallad, fetaost och valnötter

45 minEnkelt
423,45 kr
4 portioner47,82 kr per portion
När alla i närheten känner doften av dom här kryddiga spetten så kommer det garanterat börja vattnas i deras munnar! (Tastelines matkasse v4 2015)

Quinoa
2 krmSvartpeppar
4 dlQuinoa
2 mskOlivolja
250 gRödbetor Färsk
1,5 mskVit balsamvinäger
150 gFetaost
50 gValnötter
2 tskLantbuljong
1 stPäron
0,5 tskSalt Fint
Spett
8 stGrillpinnar
2 krmSvartpeppar
500 gKöttfärs - Nöt
0,5 stGul lök
1 tskPaprikakrydda
1 tskSpiskummin
2 krmChiliflakes
1 tskSalt Fint
Basilikadipp
2 krmChiliflakes
0,5 tskSvartpeppar
0,5 tskSalt Fint
0,5 stBasilika - färsk
150 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Quinoasallad: Koka upp rikligt med vatten till quinoan och koka den i ca 15 min.Sila av vattnet och spola quinoan i kallt vatten.

2

Färsspett: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken och blanda med färsen. Krydda med chiliflakes, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 järpar. Trä på spett och lägg spetten på folie på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.

3

Quinoasallad: Skala och riv rödbetor och päron och blanda med den kalla quinoan. Tillsätt olja, balsamvinäger, lantbuljong, salt och peppar.Blanda om ordentligt och smula i fetaost och grovhackade valnötter.

4

Basilikadipp: Mixa ihop yoghurt med basilikablad med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt och peppar.

Servera quinoasalladen med färsspett och basilikadipp.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 696, Fett: 39 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 40 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell