Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Färsspett med morotstzatziki och ingefärsrostade rotfrukter

Foto: Linnea Swärd Färsspett med morotstzatziki och ingefärsrostade rotfrukter

Färsspett med grekisk tzatziki på morot och ingefärsrostade rotfrukter. (Tastelines matkasse v44 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rotfrukter: Skala potatis, palsternacka, morot, gul
lök, ingefära och vitlök. Skär rotfrukterna i sneda bitar på längden och klyfta halva löken. Lägg alltsammans på en plåt och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn över rotfrukterna. Salta och peppra efter smak och vänd runt ordentligt med olivolja och honung, använd gärna händerna. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Färsspett: Finhacka den andra halvan gul lök.
Blanda färsen med den finhackade löken, chilipulver,
paprikapulver, örtblandning, spiskummin, salt och
svartpeppar. Blanda om ordentligt.
Forma järpar. Stek järparna i lite olivolja och en klick smör i en het panna på alla sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över järparna på ett ugnssäkert fat och stick in
ett spett i varje om du vill.
Sätt in spetten i ugnen under potatisen i 10 minuter.

4. Morotstzatziki: Skala och grovriv morötterna och blanda med yoghurt. Pressa i vitlök och citronsaft. Smaka av med lite honung, salt och svartpeppar. Servera spetten tillsammans med rotfrukter och
tzatziki.

Näringsvärde:
514 KCAL
30 G PROTEIN
26 G FETT
37 G KOLHYDRATER

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1 tsk grekisk salladskrydda
  • 8 st grillpinnar
Ca 51,40 kr/port Summa 205,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst