Recept | Huvudrätt | Nötkött

Färsbiffar med sötpotatismos och getost

Foto: Susanna Livijn Wexell Färsbiffar med sötpotatismos och getost

Snabblagad och mättande vardagsrätt. Sötpotatis har lägre GI jämfört med vanlig potatis.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Blanda ströbröd med mjölk och låt stå 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda ner färs, ägg och timjan. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.

2. Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 minuter i saltat vatten.

3. Mosa sötpotatisen tillsammans med getost. Smaka av med peppar och lite timjan.

4. Skär grönsakerna till salladen och blanda ihop dressingen och slå över, smaka av med salt och peppar. Servera biffar med sötpotatismos och sallad.

Recept: Mia Troberg Elonq

Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 542,9, Protein (g) 37,0, Fett (g) 25,8, Kolhydrater (g) 38,5

Ca 53,94 kr/port Summa 215,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst