Färsbiffar i gräddsås med citron och kokt potatis
Mari Bergman

Färsbiffar i gräddsås med citron och kokt potatis

30 minEnkelt
229,75 kr
4 portioner25,59 kr per portion
Milda och saftiga färsbiffar med en sås smaksatt med citron och en favoritsommarört: gräslök. (Tastelines Barnkasse v42 2016)

Tillbehör
400 gVanliga morötter
700 gPotatis Fast
2 krmSalt Fint
Sås
0,5 stCitron
1,5 dlVispgrädde
2 tskJapansk soja
0,5 stGräslök - färsk
2 tskHonung
Färsbiffar
100 gVanliga morötter
2 krmSvartpeppar
1 mskMat & Bak Smör
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja
0,5 dlVispgrädde
1 stGul lök
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill. Skala morötterna (1 morot sparar du till färsen) och skär dem i stavar. Koka morötterna tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.

2

Biffar: Blanda färsen med finhackad lök, riven morot, salt, peppar och grädde till en jämn färs. Forma 8 biffar. Stek dem i olja och smör i en varm stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

3

Sås: Tvätta och riv skalet från citronen och skölj och hacka gräslöken. Lägg åt sidan till servering.

4

Tillsätt grädden i pannan. Krydda med soja, honung och saften från 1/2 citron. Låt skyn koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och gräslök.

Servera biffarna med sås, potatis och morötter.

Bild:

Linnea Swärd