Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp

Foto: Nurlan Emir Falafelbollar med skördesallad och fetaostdipp

En underbar vegorätt med falafel och krispig sallad på höstens vackra färger.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Falafellbollar: Blanda falafellmixen med varmt vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt stå i 20 min och rulla sedan bollar av smeten. Stek falafellbollarna runt om i olja i ca 5 min.

2. Fetaostdipp: Mixa fetaost, yoghurt, honung, persilja, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

3. Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.
4. Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor och gulbetor och hyvla långa remsor av morötterna.
5. Dela sugarsnapsen på längden och skiva äpplet. Finhacka persiljan.
6. Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, äpple, morotsstrimlor och falafelbollar.
7. Värm brödet i ugnen.

Servera skördesalladen och falafelbollarna med fetaostdipp och varmt bröd.

Recept: Mari Bergman

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 200 g polkabetor
  • 200 g gulbetor
Ca 71,88 kr/port Summa 287,50 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst