Recept | Fika & tårtor | Ris, Gryn & Mjöl

Espressobullar

Foto: Lavazza Espressobullar

Kanelbullar med fint mortlade kaffebönor blandat med rörsocker, en gudomligt god espressobulle - fika på italienska.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Bulldeg
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma, rör om.
3. Tillsätt den största delen av vetemjölet och arbeta degen i maskin tills att den släpper från kanterna, tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Fyllning
1. Mortla kaffebönorna fint och blanda ihop med smör, espresso och socker.

Bullar
1. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär cirka 1,5 cm tjocka bullar. Uppreda samma sak med den andra delen. Lägg upp på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Receptet: Lavazza

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 4 cl starkt kaffe
Ca 245,75 kr/port Summa 245,75 kr

Ett recept från:

www.lavazza.com

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst