Recept | Huvudrätt | Nötkött

Entrecote med duchessepotatis och haricots verts

Ett lättlagat lyxrecept på entrecote och duchessepotatis. Passar perfekt både till vardags och fest.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Ta fram kött och smör så att det blir rumsvarmt.

2. Duchessepotatis: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
3. Tillsätt smör och äggulor till den kokta potatisen. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite mjölk tills du tycker konsistensen känns bra. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg potatisen i en spritspåse och spritsa ut fina toppar på en bakplåtsklädd plåt. Gratinera i ugn i ca 10 min.

5. Dragon- och vitlökssmör: Vispa samman smör, riven vitlök, dragon, salt och peppar till ett fluffigt kryddsmör med hjälp av en ballongvisp eller stavmixer.

6. Entrecote: Salta och peppra köttet och stek 2-3 min på båda sidor.

7. Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.

Servera entrecoten med dragon- och vitlökssmör, gratinerad duchessepotatis och haricots verts.

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir

Ca 82,95 kr/port Summa 331,80 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst