Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja färsk Eko | |
50 g | Parmesanost - Eko | |
400 g | Spaghetti - Eko | |
Bolognese | ||
1 st | Gul lök Eko | |
1 msk | Olivolja - Eko | |
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Basilika torkad Eko | |
2 krm | Chiliflakes Eko | |
250 g | Körsbärstomater Eko | |
1 krm | Svartpeppar malen Eko | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Salt Fint | |
2 msk | Tomatpuré Eko | |
120 g | Oliver - Eko | |
2 tsk | Balsamvinäger Eko | |
2 klyfta | Vitlök Färsk Eko | |
11 g | Grönsaksbuljong Eko | |
1 tsk | Timjan torkad Eko | |
500 g | Köttfärs - Nöt - Eko |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs och lök så att färsen blir genomstekt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och tomater. Låt puttra ihop 5-10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka persilja och riv osten.
Bolognese: Smaka av köttfärssåsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.
Näringsvärde: 605 kcal. 41 g protein, 22 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Parmigiano Reggiano EKO Garant
1 Chili Flakes EKO Santa Maria
1 Svartpeppar Mald EKO Fairtrade 36g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kalamataoliver utan Kärnor EKO Fontana
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood