Dukkarostad blomkål i libabröd med kikärtor och krämig avokadodipp
Mari Bergman

Dukkarostad blomkål i libabröd med kikärtor och krämig avokadodipp

30 minEnkelt
369,30 kr
4 portioner17,05 kr per portion
Ett underbart gott recept med ugnsrostad blomkål-och kikärtor som serveras med en svalkande avokadodipp och fetaost. Tips, färdig rätt är godast att äta nygjord och passar mindre bra att frysa in.

Rostad blomkål och kikärtor
2 mskOlivolja
0,5 tskSpiskummin
30 gMandlar
1 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
0,5 tskPaprikakrydda
1 stBlomkål Färsk
390 gKikärtor
Avokadodipp
0,5 stCitron
1 stAvokado
1 krmSalt Fint
1,5 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
35 gSalladsmix
350 gLibabröd
75 gFetaost
0,5 stGurka
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad blomkål och kikärtor: Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.

3

Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en ugnsfast form. Klicka över smör och rosta i ugn i 20 min.

4

Avokadodipp: Mixa ihop avokadokött, yoghurt och 1-2 tsk citronsaft med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj sallad och skölj och tärna gurka. Värm bröden i 1 min i ugnen strax innan servering.

6

Montering: Lägg sallad i botten av varje bröd. Fyll på med rostad blomkål och kikärtor samt avokadodipp. Toppa med smulad fetaost, hackade mandlar och myntablad. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 712 kcal. 23 g protein, 32 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell