Djungelkyckling med honungsrostad blomkål
Mari Bergman

Djungelkyckling med honungsrostad blomkål

30 minEnkelt
215,70 kr
4 portioner17,27 kr per portion
Dundergod kyckling med ris och en smarrig currysås. (Tastelines Barnkasse v15 2016)

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Morotssallad
250 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
Rostad blomkål
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 stBlomkål Färsk
Djungelkyckling
1 mskCurry
600 gKycklingfile
2 mskOlivolja
3 dlGräddmjölk
1,5 mskKycklingfond
0,5 stGul lök
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.

3

Djungelkyckling: Skala och finhacka lök och vitlök.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på gräddmjölk och buljong/fond. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.

Servera kycklingen tillsammans med ris, rostad blomkål och morotssallad.

Näringsvärde: 559 kcal, 42 g protein, 12 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd