Djävulsägg
Mari Bergman

Djävulsägg

20 minEnkelt
168,40 kr
8 portioner2,74 kr per portion
Smakrika djävulsägg eller "deviled eggs", ett perfekt tillbehör till påskens buffébord. Här har vi beräknat en ägghalva per person till en buffé för 8 st.

1,5 tskVitvinsvinäger
2 stSalladslök
4 stÄgg
1 tskDijonsenap
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
0,5 krmPaprikakrydda
0,5 krmTabasco
2 mskMajonnäs
Instruktioner
1

Lägg äggen i en kastrull med vatten och koka dem hårda i ca 9 minuter. Skölj med kallt vatten och låt äggen svalna helt så blir de enklare att skala.

2

Skala och halvera äggen och gröp försiktigt ur gulorna. Mosa gulorna med gaffel och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap och vinäger.

3

Skölj och finhacka salladslök och tillsätt hälften, och smaksätt med salt och peppar. Använd stavmixer om du vill ha smeten helt slät.

4

Spritsa eller skeda ut smeten i ägghalvorna och garnera med tabasco, finhackad salladslök och paprikapulver.

Bild:

Linnea Swärd