Recept | Bröd | Ris, Gryn & Mjöl

Dinkelsemlor med hemmagjord mandelmassa

Dinkelsemlor med hemmagjord mandelmassa

Dinkelmjölet gör semlorna lite nyttigare, men smaken är precis lika god som vanligt!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

24 st:

Semlorna är bakade på dinkelmjöl och hemmagjord mandelmassa med oskalad mandel. De är både godare och lite mindre söta jämfört med köpta. Storleken är något mindre än vanliga semlor.

1. Ta fram alla ingredienser. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjöken. Rör om och låt det bli 37 grader. Häll lite av denna vätska över jästen så att den löser upp sig. Häll sedan i resten och rör om.

2. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Rör i mjöl och hjorthornssalt. Arbeta degen med en hushållsassistent tills degen är blank och smidig. Ställ bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda bort alla luftbubblor. Dela i 24 delar och rulla runda släta bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs ca 30 minuter.
Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 5-6 minuter. Låt svalna under bakhanduk. Skär av ett lock och gröp ur bullarna lite.

4. Mandelmassa: Mixa mandel och socker. Skär av locken och gröp ur en del av inkråmet med en sked och lägg i mixern. Finriv bittermandel och tillsätt denna. Värm mjölken och tillsätt sedan denna och mixa till en slät massa. Lägg lite mandelmassa i bullarna. Vispa grädden. Lägg på en gräddklick och locket. Pudra över florsocker.

Recept: Mia Troberg Elonq

Ca 130,70 kr/port Summa 130,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst