Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad
Mari Bergman

Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad

40 minEnkelt
490,45 kr
4 portioner86,15 kr per portion
De dilliga fiskknyten går jättebra att grilla! (Tastelines matkasse v28 2014)

Fiskknyten
1 stAluminiumfolie
700 gFärskpotatis
2 dlVispgrädde
500 gFärsk laxfilé
1 stGul lök
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Färsk
1 stDill - färsk
Sallad
2 mskVit balsamvinäger
100 gRädisor
70 gSalladsmix
0,5 stRödlök
125 gSugarsnaps
2 mskOlivolja
1 mskDill - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.

2

Fiskknyten: Tvätta potatisen och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna ca 5-7 min i saltat vatten.

3

Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Grovhacka dillen.

4

Gör stora folieark. Ett tips är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och en bit lax ovanpå. Fördela lök och dill över fisken (spar dill till salladen). Salta och peppra ordentligt och vik upp foliet så att det blir som en skål. Häll över grädde i varje paket och vik ihop.

5

Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

6

Ugn: Sätt in paketen i ugnen ca 20 min.

7

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skiva rädisrona och dela sugersnapsen på längden. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda med salladen och resten av dillen och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen med varma fiskknyten.

Näringsvärde: 592 KCAL 29 G PROTEIN 38 G FETT 32 G KOLHYDRATER

är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och en bit lax ovanpå. Fördela lök och dill över fisken (spar dill till salladen). Salta och peppra ordentligt och vik upp foliet så att det blir som en skål. Häll över grädde i varje paket och vik ihop.

  1. Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

  2. Ugn: Sätt in paketen i ugnen ca 20 min.

  3. Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skiva rädisrona och dela sugersnapsen på längden. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda med salladen och resten av dillen och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen med varma fiskknyten.

Bild:

Linnea Swärd