Recept | Huvudrätt | Fisk

Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad

Foto: Linnea Swärd Dilliga fiskknyten med färskpotatis och sommarsallad

De dilliga fiskknyten går jättebra att grilla! (Tastelines matkasse v28 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.

2. Fiskknyten: Tvätta potatisen och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna ca 5-7 min i saltat vatten.

3. Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Grovhacka dillen.

4. Gör stora folieark. Ett tips är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och en bit lax ovanpå. Fördela lök och dill över fisken (spar dill till salladen). Salta och peppra ordentligt och vik upp foliet så att det blir som en skål. Häll över grädde i varje paket och vik ihop.

5. Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.
6. Ugn: Sätt in paketen i ugnen ca 20 min.

7. Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skiva rädisrona och dela sugersnapsen på längden. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda med salladen och resten av dillen och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen med varma fiskknyten.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
592 KCAL
29 G PROTEIN
38 G FETT
32 G KOLHYDRATER

Ca 76,91 kr/port Summa 307,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst