Dillig potatissallad med tonfisk, sockerärtor och ägg
Mari Bergman

Dillig potatissallad med tonfisk, sockerärtor och ägg

30 minEnkelt
220,55 kr
4 portioner33,74 kr per portion
En snabblagad och supergod tonfisksallad med dilldressing och ägg.

Sallad
600 gPotatis Fast
4 stÄgg
0,5 stGurka
125 gSockerärta Färsk
200 gTonfisk i Vatten
0,2 stDill - färsk
0,5 stRödlök
100 gSalladsmix
Dressing
2 mskVit balsamvinäger
0,8 stDill - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
1 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Tvätta och dela potatisen på mitten. Koka den i saltat vatten med några dillvippor tills den känns klar, ca 10-12 min.

2

Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka äggen så som du vill ha dem. Löskokt ca 4 min, mjukkokt ca 6 min och hårdkokt ca 8 min från de att vattnet har börjat koka. Skala sedan äggen och skär dem i halvor.

3

Skölj alla salladsingredienser. Skär gurkan i mindre bitar och dela sockerärtorna på längden. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda samman i en stor skål och tillsätt tonfisken.

4

Dressing: Mixa samman dill, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar med hjälp av en stavmixer. Spar några dillvippor till garnering

5

Häll av potatisvattnet och tillsätt potatisen och dressingen till salladen. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med ägghalvor och några dillvippor.

Näringsvärde: 420 KCAL 30 G PROTEIN 20 G FETT 30 G KOLHYDRATER

Bild:

Susanna Livijn Wexell