Dillig pasta med färskost och sojabönor
Mari Bergman

Dillig pasta med färskost och sojabönor

20 minEnkelt
150,60 kr
4 portioner27,27 kr per portion
Superenkel och god pasta med citron, krämig färskost och nyttiga sojabönor. Klar på 20 minuter är detta en riktig vardagsräddare.

Tillbehör
1 mskOlivolja
35 gMachesallat
150 gSugarsnaps
1 tskVit balsamvinäger
0,5 stRödlök
Pasta
70 gCitron, (0,5 st)
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
400 gFarfalle
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
250 gEdamamebönor
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
150 gFärskost Naturell
0,5 stDill - färsk
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan. Ta fram och tina sojabönorna.

2

Tillbehör: Skölj salladsingredienserna. Dela sugar snapsen på längden och finstrimla löken. Blanda samman i en skål med salladen och ställ åt sidan till servering.

3

Pasta: Skala och skiva löken och skala och riv vitlöken.

4

Skölj citronen och riv skalet. Skölj och finhacka dillen. Lägg dill, citronskal och tinade sojabönor i en skål och ställ åt sidan.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Fräs lök och vitlök på låg värme i lite smör. Tillsätt färskost och låt det sjuda ihop i 3 min. Tillsätt 1 dl kokvatten från pastan och låt sjuda i ytterligare 3 min. Tillsätt sojabönor, dill och citronskal.

7

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till färskostssåsen. Blanda om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och dekorera med några dillvippor.

Ringla lite olja och vinäger över grönsakerna och servera till pastan.

Näringsvärde: 844 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 85 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist