Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Dijon- och honungskyckling på plåt med rostad potatis

Foto: Emma Mattsson Dijon- och honungskyckling på plåt med rostad potatis

Superenkel middag för hela familjen! Här tillagas kycklingben i ugnen med potatis och grönsaker, och får en härlig sötma av dijonsenapen. Tips! Tina gärna kycklingbenen över natten om du köpt frysta ben. (MatHems familjekasse v44 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kyckling: Skölj och klyfta potatisen. Skala och klyfta löken och skala och skiva vitlöken. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Skölj och skär fänkål och zucchini i mindre bitar. Blanda alltsammans med kycklingen på en ugnsplåt. Rör ihop olja, honung, dijonsenap, vatten, kycklingfond, salt och peppar och tillsätt på plåten. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg på plåten. Rosta i ugn i ca 40 min.

3. Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna paprikan. Skölj och grovhacka persiljan och blanda samman i en skål. Ringla över lite olja och vinäger. Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna. Var försiktig så att du inte bränner dig. Servera kycklingen med sallad vid sidan om.

Recept: Mari Bergman
Foto: Emma Mattsson

Näringsvärde: 420 kcal. 34 g protein, 8 g fett, 50 g kolhydrater.

Ca 86,83 kr/port Summa 347,30 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst